“BEETROOT AND COURGETTE SOUP”

crema remolacha y calabacín def

Ingredientes:

2 remolachas
1 calabacín
½ cebolla
3 dientes de ajo
1 taza leche almendra (sin edulcorar)
sal, aceite, pimienta,
albahaca
caldo de verduras (opcional)

Ingredients:

2 beetroot , peeled and thinly chopped
1 courgette, diced
½ onion, chopped
3 garlic cloves
1 cup unsweetened almond milk
salt, olive oil, pepper
fresh basil leaves
vegetable stock (optional)

Modo de preparación:

Pela el ajo y la remolacha y trocéala. Haz lo mismo con el calabacín y la cebolla. Sofríe en aceite todas esas verduras durante unos minutos en una cacerola. Añade la albahaca al gusto.

Añade la leche y caldo de verduras o agua hasta cubrir las verduras, añade sal y pimienta y ponlo a cocer hasta que las verduras estén ligeramente blandas.

Bate, rectificar las especias y la sal y la textura añadiendo más agua o caldo y listo.

Instructions:

Heat the olive oil in a pan, add the vegetables and sauté. Add the basil to taste.

Add the almond milk, salt, pepper and some water or the stock to cover the vegetables. Bring to the boil and simmer until the vegetables are lightly tender.

Blend in a food processor or an electric blender, taste and adjust seasoning, add a little more wáter or stock if it is too thick and serve.

Notas:

Se pueden cocer solo con caldo primero y añadir la leche posteriormente.

Recomiendo leche de almendras mejor que cualquier otra por su dulzura especial.

La remolacha tiene ese sabor tan fuerte y dominante que aquí se ve disminuido gracias al calabacín que lo suaviza, la leche y la albahaca.

Está buenísima fría o caliente y tengo intención de probarla cruda también.

Se puede acompañar de unos picatostes de ajo y perejil.

Otra versión sería hacerla con la leche de almendra, la albahaca y puerros en vez de calabacín, ajo y cebolla.

Cook,s Tip:

This vegetable soup can be simmered with wáter or stock vegetables and you can add the almond milk later.

I strongly recommend almond milk instead another vegetable milk because its natural sweetness .

The point is using courgette, almond milk and basil in order to soften the strong taste of the beetrot.

You can take this soup cool or hot and even i will taste it raw

Serve with garlic and parsley croutons (if liked)

Try replacing the courgette, garlic and onion with leeks.

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